Miten sytyttää tuli ilman sytytintä?

Hei hei, tervetuloa tähän uuteen artikkeliin, jonka pitäisi kiinnostaa erityisesti retkeilyn ja kaikenlaisen selviytymisen ystäviä.

Kaiken on tärkeää tietää, miten tehdä tuli ilman perustyökaluja, kuten sytytintä tai tulitikkuja, hätätilanteessa tai selviytymistilanteessa. Nuotion sytyttämiseen on olemassa useita menetelmiä, joista jokaisella on omat etunsa ja haittansa. Ohjeittemme ansiosta löydät tehokkaimmat vinkit nuotion sytyttämiseen ilman sytytintä tai tulitikkuja luonnossa.

Tänään katsomme yhdessä, miten sytyttää tuli ilman, että meillä on sytyttimiä tai tulitikkuja käytössämme.
Erämaassa selviytymisen ja telttailun perusteet.

Pakkaa siis laukkusi Koh Lantaan ja ota selvää, miten sytytät tulen ilman sytytintä vinkkien ja temppujen avulla!

Vaihtelevia tekniikoita nuotion sytyttämiseen ilman sytytintä tai tulitikkua

Kivi- ja piikivimenetelmä

Kivimenetelmä on yksi vanhimmista ja luotettavimmista tavoista sytyttää tuli. Siinä käytetään kahta kiveä, piikiveä ja hiomakiveä, synnyttämään kipinöitä, jotka sytyttävät pähkinän, laakerin, pajun tai jopa tinderin lehdet.

Tarvitset tähän joitakin välineitä:

  • kivi (piikivi, kvartsi jne.)
  • kivi (vuolukivi, markasiitti, pyriitti jne.)
  • polttokelpoisia materiaaleja (kuori, oksat, sytykkeet, kuiva ruoho jne.)
  1. Hae piikivi ja hiomakivi. Kiven on oltava kova ja sen on pystyttävä tuottamaan kipinöitä, kun sitä lyödään hiomakiveä vasten.
  2. Kiillokivi on pidettävä vasemmassa kädessä ja hiomakivi oikeassa kädessä.
  3. Sijoita hiomakivi 90 asteen kulmaan kiillokiveen nähden ja lyö niitä vastakkain lujalla voimalla.
  4. Sieppaa syntyvät kipinät ja suuntaa ne palaviin materiaaleihin ensimmäisen hehkun luomiseksi.

Kivi- ja terässarjat ovat suhteellisen halpa ja helppo ratkaisu sytyttämiseen, jos sinulla on oksista, sammalesta, kuoresta tai oljista tehty sytytyspönttö, varsinkin jos pönttösi sisältää lokeron polttopuita.

Tulen sytyttämiseen flintillä ja teräksellä kuuluu kolme tärkeää vaihetta:

Ensiksi sinun on luotava kipinä.

Liekin sytyttäminen tuleen

Toiseksi kipinä on vangittava.

Kolmanneksi kipinä on muutettava liekiksi.

Kahden ensimmäisen vaiheen suorittamiseksi ota pieni pala säkkikankaasta ja aseta se sytytinkiven päälle.

Sitkaise sitten sytytinkiveä metallitikulla. Sinun pitäisi heti nähdä kipinöitä, jos osut oikeassa kulmassa.

Yksi näistä kipinöistä pitäisi pudota säkkikankaan päälle ja antaa sille pienen oranssin hehkun. Tämä pieni hehku riittää sytyttämään tulen.

Liekituli

Juutti on vietävä lähelle pesää tai aloituspakkausta, kun hehku alkaa hehkua, kiedotaan juutti varovasti pesän ympärille ja puhalletaan siihen.

Pesän pitäisi savuta ja tuottaa liekki lähes välittömästi. Voit ruokkia liekkiä sytykkeillä, kuten kuivalla ruoholla, oljilla, männynkuorella tai oksilla, ja sytyttää tulen sitten syötetyn liekin avulla.

Suurennuslasimenetelmä

Suurennuslasimenetelmä on toinen tehokas tapa sytyttää tuli ilman sytytintä tai tulitikkua. Siinä käytetään suurennuslasia kohdistamaan auringon säteet palaviin materiaaleihin, jolloin syntyy tarpeeksi lämpöä niiden sytyttämiseen.

Tarvitset tähän erilaisia tarvikkeita:

  • suurennuslasi (taskusuurennuslasi, silmälasien linssi tms.)
  • syttyviä esineitä (pientä puuta, kuivaa ruohoa jne.)
  1. Etsi suurennuslasi ja aseta se niin, että se keskittää auringon säteet palaviin elementteihin.
  2. Pitäkää suurennuslasia paikallaan, kunnes palavat kappaleet syttyvät tuleen.

Nuotion teko suurennuslasilla

Polttokennomenetelmä

Polttokennomenetelmä on nykyaikainen tapa sytyttää tuli ilman sytytintä tai tulitikkua. Se on
menetelmä, jossa kemikaalien avulla tuotetaan lämpöä ja energiaa palavien materiaalien sytyttämiseen.

Tekemiseen tarvitaan:

  • polttokenno (esimerkki: esbitti, heksamiini jne.)
  • polttokelpoisia paloja (pientä puuta, kuivaa ruohoa jne.)
  1. Aseta polttokenno palavien materiaalien päälle.
  2. Sytytä polttokenno valmistajan ohjeiden mukaisesti.
  3. Käytä tuotettua lämpöä ja energiaa palavien materiaalien sytyttämiseen.

Puhelimesi akku

Tässä käytämme puhelimesi akkua perinteisenä polttokennona. Tämä menetelmä vaatii tiettyjä kohteita, jotta prosessi onnistuisi.

Tätä varten tarvitset:

  • puhelimen akun
  • alumiinifolion
  • polttokelpoisia aineita, kuten oksa, naru, lehti tai sanomalehti

Samankaltainen tekniikka kuin 9 voltin pariston kanssa ja sen napojen käyttäminen. Ota paristo ulos laitteesta. Kaiva esiin pala alumiinifoliota, jota voit löytää purukumipurkista, suklaasta tai jopa makeisista. Revi folio irti ja jätä päät kiinni. Kun olet tehnyt tämän, liitä toinen pää akun positiiviseen napaan ja toinen pää akun negatiiviseen napaan. Muutaman minuutin kuluttua sinulla on nuotio.

Tölkkimenetelmä

Tekemiseen tarvitset:

  • tölkin
  • palavaa materiaalia (sieniä, kuivaa ruohoa tms.)
  1. Kiillota tölkin pohja hiukan hankaavalla materiaalilla, kuten hammastahnalla, tuhkan ja veden seoksella tai suklaajauheella.
  2. Pudota pala sytytyssientä tai hiiltynyt puuvilla. Tarjoa myös hieman tulitikkua, johon saatavat hiilet sijoitetaan.
  3. Pane tölkin pohjan kovera osa auringon säteiden alle.
  4. Suuntaa säde kohti tulitikkua, kunnes se savuaa ja muodostaa riittävästi hiillosta.
  5. Aseta hiillos tulitikkuun ja puhalla puhaltimella tuulettamaan ja saamaan liekki.

Faire Un Feu Avec Une Canette

Porakone kädessä

Harrasta pesän valmistelu kuivasta puusta. Nappaa pala puuta, jota voit käyttää käsiporasi alustana. Tästä tulee sinun tulilautasi. Tämän puulankun läpi aiot porata kitkaa luodaksesi.

Veitsen tai jonkinlaisen kärjen avulla teet pienen V:n muotoisen loven palolaudan keskelle. Varmista, että lovi on tarpeeksi suuri, jotta tikku mahtuu siihen. Aseta pieniä kuorenpaloja loven alle. Nämä pienet palat ottavat kiinni hiilet, jotka syntyvät tikun ja nuotiolaudan välisestä kitkasta.

Sitten ota halkaisijaltaan 1 cm pitkä keppi ja työnnä se loven sisään. Pidä keppi kahden litteän kämmenesi välissä ja pyöritä sitä jalustan lovessa hieroen käsiäsi edestakaisin. Kosketus synnyttää savua, ja kitkan ansiosta nuotiolautaan alkaa syntyä hiillos.

Siirrä nämä hiillokset pieneen kuorenpalaan, aseta kuori sytytyspesään ja puhalla kevyesti siihen, jotta hiillos tuulettuu ja syntyy liekki. Lisää sitten isompaa puuta, kuten tukki, sytyttääkseen sen kokonaan.

Sateesta selviytymisen tekniikat

Tulitikkusi ovat märkiä eivätkä toimi. Sinulla on sytytin, mutta sytytin on märkä. Sade on myös kastellut metsän ympärilläsi, joten kuivaa puuta on tuskin jäljellä. Oletko jumissa täällä? Ei, jos olet kekseliäs, voit silti sytyttää tulen.

Löydä ensin kuivaa puuta. Koivun tai setrin kuori toimii tässä tapauksessa hyvin, mutta sinun on kuorittava useita kuorikerroksia, jotta pääset kuivaan kuoreen käsiksi.

Koivun kuori

Kuivan puun löytämiseksi etsi kuollutta puuta, joka seisoo pystyssä. Toisin kuin metsänpohjalla makaava kuollut puu, pystyssä seisova kuollut puu on yleensä sisältä kuiva.

Poista puukon ja sen terän avulla puun kostea, laho ulkoinen osa, jotta pääset käsiksi kuivaan puuhun sisältä. Tätä puuta voidaan käyttää karsintapuuna.

Kun nuotio sytytetään, voit käyttää myös lastuja ja kosteaa kasvillisuutta, sillä tulen lämpö on tarpeeksi voimakas kuivattamaan lähelle asetetun kostean puun.

Eikö sinulla ole maksimaalista sitkeyttä? Älä pelkää, meillä on paljon, joka tyydyttää miehiä ja naisia, jotka kohtaavat vihamielisen ulkomaailman! Voit lähteä seikkailuun rauhallisin mielin, sillä meillä on sinulle tämä upea sotilashattu. Tuulenpitävä ja ihanteellinen korkeaan ilmankosteuteen.

Sotilassytytin

On tärkeää huomata, että näiden menetelmien hallitseminen saattaa vaatia koulutusta ja harjoittelua, kun telttaillaan useiden ihmisten kanssa tai yksinäisessä suojassa.

Yhteenvetona voidaan todeta, että nuotion sytyttämiseen ilman sytytintä tai tulitikkua on olemassa useita tapoja, joilla kullakin on omat etunsa ja haittansa. Tehokkaimpia tekniikoita ovat piikivi, suurennuslasi, polttokenno ja myös tölkkitekniikka. On tärkeää, että sinulla on oikeat palavat materiaalit ja että järjestät ne oikein, jotta maksimoit mahdollisuutesi sytyttää tuli kuten Koh Lantalla.

Kiitos lukemisesta ja tarkkaavaisuudesta, jos pidit tästä artikkelista, suosittelemme tutustumaan Sytyttimen käyttömahdollisuudet.

.

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *